Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zielone Inspiracje - Ekologiczne Rozwiązania w Twoim Domu
wanda napisał(a):Zastanawiam się nad filozofią życia blisko natury
Dokładnie! Nasze otoczenie ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie. Wartościowe są tutaj również elementy biophilic design – projektowania wnętrz oparte o naturę. Do tego dochodzi jeszcze concept zero waste czyli maksymalne ograniczenie ilości odpadów produkowanych przez gospodarstwo domowe.
Odpowiedz
Zero waste to coś czego potrzebujemy!! To taki świetny sposób by żyć zdrowiej i bardziej odpowiedzialnie! Czy macie jakies ulubione triki by ograniczyć ilość odpadków?
Odpowiedz
Hmm… no właśnie szukam informacji o kompostownikach Big Grin Chciałbym recyklingować bioodpady ale nie mam dużego ogrodu: / Może znacie jakiś kompaktowy model idealny do małego mieszkania?
Odpowiedz
Kompostowniki miejskie stają się coraz popularniejsze; znajdziemy modele przeznaczone nawet do najmniejszych przestrzeni… Może być to doskonała metoda transformacji odpadków kuchennych w użyźniający substrat dla roślin doniczkowych.
Odpowiedz
Istotną rolę odgrywa również dobór materiałów podczas remontu bądź dekorowania wnętrz... Używanie naturalnego drewna albo kamienia ma niezaprzeczalny wpływ na jakość powietrza wewnątrz pomieszczeń...
Odpowiedz
Dobór materiałów naturalnych ma swoje plusy Smile Przy okazji tworzenia przytulnego wnętrza możemy zadbać o zdrowe środowisko dla siebie i rodziny.
Odpowiedz
Dokładnie! Drewniane meble nie tylko wyglądają cudownie ale też są trwałe! A co sądzicie o wiklinowych dodatkach?! Czy one też mogą być uznane za eko-dekoracje?
Odpowiedz
Dla mnie wiklina to hit Big Grin Jest lekka i pasuje prawie wszędzie!
Odpowiedz
Mimo różnic opinii wydaje mi się ,że wszyscy zgadamy sie co do jednego- każde nawet najmniejsze działanie mające na celu zmniejszenie negatywnego wpływu naszego życia codziennego na planetę jest krokiem we właściwym kierunku.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości